IMÁK AZ ŐRANGYALHOZ

Istennek szent angyala, áldott legyen az óra,
amelyben Isten jósága téged védelmezőmmé rendelt!
Fordítsd szívemet Istenhez, taníts e világ forgatagában is
az Ő jelenlétében élnem!

Kérlek, mutass utat kísértés idején!
Isten engedelmével szólj mások angyalához is értem
bajos ügyeimben!

Ha megbotlik lábam, segíts felállnom,
hogy az égi boldogságban mint Isten gyermeke találkozhassak egykor veled!
Hála tenéked!

Ámen
 
REGGELI IMA A SZENT ŐRANGYALHOZ!

Ó, szent őrangyalom! Teljes szívemből köszönöm , hogy ismét egész éjjel megóvtad testem, szellemem és lelkem minden sérülésétől. Hálából védelmedért ezt a napot teljesen a Te tiszteletedre és Isten tiszteletére és magasztalására akarom áldozni. Kezeid által minden tettem, gondolatom és érzésem Istennek, az Úrnak ajánlom fel. Segíts mindent úgy rendeznem, hogy méltó legyen kezeid által Isten örök fensége elé juttatni.
Óvj meg a bennem lakozó gonosztól. Óvj meg mindentől, ami becsületemnek, életemnek és jó szándékomnak árthat. Rád bízom testem, szellemem és lelkem, oltalmad alatt mindenkor biztos leszek abban, hogy ha Te vezetsz, nem tévedek, ha Te gondoskodsz rólam, nem ér bánat. Ó, Isten angyala, ki védelmezőm vagy, világosíts meg, óvj és vezess engem ma és mindennap. Ámen!

ESTI IMA A SZENT ŐRANGYALHOZ!

Ó, szent őrangyalom! Segítségeddel ismét eltelt egy nap. Szívem mélyéből köszönöm az Atyának, Szűz Máriának és személyesen Neked, mindazt a felismerést, nyilvánvaló és számomra rejtett irányítást, egyáltalán minden kegyet, melyet a nap folyamán kaptam. Te kérted, közvetítetted számomra és részesítettél benne. Ha egy pillanatra visszatekintek az elmúlt napra, akkor ismét annyi hiányosságot fedezek fel magamban. Letértem a tökéletességhez vezető útról, midőn nem követtelek és nem bíztam benned eléggé. Ezáltal megbántottalak Téged, leghűbb kísérőm és védelmezőm. Őszintén bánom mindezen romlottságokat és állhatatosan kérlek, legdrágább barátom, bocsáss meg nekem. Kérd számomra Isten kegyét, szabadjon még jobban érzékelnem vezetésed, hogy a jövőben tanácsod felismerhessem. Így terjeszd ki fölém karjaid, és őrizve állj mellettem ezen éjjelen. Akkor nincs gonosz ellen, ki hozzám közeledni merjen és nincs számomra veszély. Édesen alszom védelmed alatt az én Istenem és Atyám iránti hitben, reménységben és szeretetben, kinek orcáját Te látod, és akit ma éjjel légy szíves helyettem imában kérni, tisztelni és magasztalni. Ámen!


Népszerű bejegyzések